بانک مغز ایران آماده همکاری با محققان در حوزه بیماری های عصبی است

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۵ |
رییس بانک مغز دانشگاه علوم پزشکی ایران از اعلام آمادگی بانک مغز برای محققین داخل و خارج دانشگاه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ؛ دکتر جغتایی در مصاحبه با خبرنگار دانشگاه عنوان داشت: بانک مغز  از سال 94 با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تشکیل شده است.
وی گفت:هدف از تشکیل بانک مغز ،ارائه خدمات آموزشی ، پژوهشی به محققین حوزه علوم اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی ایران و سایر دانشگاهها است ،  در واقع بانک مغز یک بانک ملی است.
رییس دانشکده فناوری نوین بیان کرد: از آنجا که مطالعه و تحقیقات در مورد بیماری های سیستم اعصاب پیچیده است و از طرفی در برخی از بیماری های اصلی ، امکان ایجاد سلول های آزمایشگاهی وجود ندارد و یا اگر وجود داشته باشد ، خیلی کاربردی نیست.
وی افزود: به همین دلیل محققین به این فکر افتادند  برای مطالعه در مورد فرآیند ایجاد بیماری، تغییرات بافت و ملکولی و مداخلات دارویی برای درمان ، از بافت طبیعی مغز انسان استفاده کنند، به همین جهت از 20 سال قبل، در دانشگاههای برتر بانک های مغز فعال بوده است و در دانشگاه علوم پزشکی ایران از حدود 8 سال گذشته فکر ایجاد بانک مغز شکل گرفت و از  سال 94 ، فعالیت بانک مغز با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در دانشگاه آغاز شده است.
دکتر جغتایی اظهار کرد: در بانک مغز، مغز افراد سالم بعد از مرگ و همین طور بیماران نورولوژی و روان پزشکی مانند آلزایمر، اسکیزوفرنی، ای ال اس،پارکینسون طی شرایطی خاص نگهداری و در اختیار محققین بنا به تقاضای آنها قرار می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: عمل اهداء مغز با رضایت  وامضاء فرم اهدا مغزتوسط خود افراد ، بیماران  و یا قیم آنها انجام می پذیرد که بعد از فوت افراد ،مغز تحت شرایط خاص آزمایشگاهی ، در این بانک نگهداری می شود  .
رییس بانک مغز دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: محققین می توانند با ارسال ایمیل و یا تکمیل فرمهای مربوطه ، نوع مغز بیماران مورد استفاده در تحقیق خود را مشخص نمایند تا  نمونه های مورد نظر در اختیار آنها قرار گیرد.
دکتر جغتایی  اشاره کرد: از هر مغز اهداء شده ، 100 محقق می توانند استفاده نمایند و بانک مغز دانشگاه علوم پزشکی ایران آماده ارائه خدمات به تمامی محققین کشور است که در این مرکز علت بیماری ها ، مکانیزم درمان و تاثیر داروها بر روی  مغز بررسی می شود.
به گفته ایشان ارزش اهداء  مغز مثل اهداء عضو است، همچنین زمان مفید برای انتقال مغز در بانک مغز ،حداکثر 4 تا 5 ساعت بعد فوت است.

دفعات مشاهده: 112 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر